Ana Sayfa gazetearakli.com 13.08.2019 789 Görüntüleme

Araklı İHL Mezunları ve Mensupları Geleneksel Bayramlaşma Programını Gerçekleştirdi

Araklı İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Geleneksel Bayramlaşma Programını Gerçekleştirdi.

AİHL Mezunları ve mensupları her bayram gelenek haline getirdiği bayramlaşma programı yine yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bayramlaşma programında bu bayram efsane müdürler bir aradaydı. Efsane müdür Hasan Karabela, Müdür yardımcıları Mehmet Çimen ve Mustafa Küçükosman başta olmak üzere Mustafa Yiğit, Osman Osmanoğlu, Aydın Özkan gibi hocaların da hazır bulunduğu programda Araklı İmam Hatip Lisesinden mezun olan Doktorlar, Mühendisler, Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, İmamlar, Avukatlar, İş Adamları vb bir çok kişi katıldı.

Fatih Alemdar’ın sunuculuğunda Rize Pazar ilçe müftüsü Şükür Küçük’ün Kuran tilavetiyle başlayan program efsane müdür Hasan Karabela’nın selamlama konuşması ve tanışma faslı ile devam etti. Tanışma faslında Yusuf Hayrı ve İsa Dilek başta olmak üzere hocalarımızın bizlere kazandırdıkları değerleri gelecek nesillere aktarmamız konusunda daha yoğun çalışma yapmamız gerektiğini vurguladılar.

Genç Araklı Derneği Başkanı Miktat Çebi ve Dr Yunus Karabela ise Araklı’da sivil toplum kuruluşlarının etkin olmayışından, gençlerin problemlerinden bahsederek birlik ve beraberlik için güçlü sivil toplum kuruluşları ve özellikle gençlere yönelik aktif organizasyonlar yapılması gerektiğini ve ayrıca Araklı dışındaki mezun ve mensuplarımızın dernek faaliyetlerine katılmaları konusunda çalışma yapılmasını söylediler.

Son olarak Dernek Başkanı Yunus Çakır dernek hakkında şu bilgileri paylaştı.

6 ay önce oluşan yeni yönetim ile birlikte ramazan ayı boyunca ihtiyaçlı ailelere yardımlar ulaştırıldı. Zekat ve burs çalışması yapıldı, okullarla ilgili planlar programlar gerçekleştirildi. Eski okulumuz ile ilgili proje hazırlanarak bakanlığa sunuldu ve takip edilmekte. Gelecek dönemle ilgili üye çalışması yapılarak şuan 111 olan üye sayısının 300 e çıkarılması planlandı. Ayda bir yapılan dernek toplantımız öncesi her ay farklı bir camide hatip programı düzenlenip namaz sonrası toplantı yapılması kararlaştırıldı.

Dernek başkanı Yunus Çakır’ın Katılımcılara teşekkürlerinin ardında ikrama geçilen toplantıda anılar tazelendi geçmiş yad edildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster